Ріст заборгованості споживачів природного газу

Ріст заборгованості споживачів природного газу нині фіксують у ТОВ «Полтавагаз збут». Від початку року заборгованість за природний газ побутових споживачів    зросла на 24,5%. Станом на 1 березня вона сягнула 0,6 млн. грн.

У зв’язку з цим, лише за січень-лютий 2018 року газовикам вимушено довелось припинити газопостачання у 680 домівках, де місяцями накопичувалися борги.

Але припинення газопостачання не звільняє споживачів від обов’язку сплатити заборгованість за фактично отримані послуги з газопостачання, а газопостачальну організацію – від права звернення до суду з позовною заявою про стягнення зі споживачів-боржників коштів за отриманий та своєчасно неоплачений природний газ. В цьому випадку відключення/ підключення до газових мереж, судові витрати здійснюються за рахунок абонента.

Тож слід запам’ятати, що ухилення від сплати за спожитий газ тягне за собою цілий ряд негативних наслідків . А в разі зміни тарифів та вартості послуг – ще й додатково збільшені витрати на відновлення газопостачання.

Як правило, найбільшу заборгованість за спожитий газ мають власники приватних будинків, де значну частину оплат за житлово-комунальні послуги становлять витрати за опалення помешкання газом.

Вирішити ситуацію і не накопичувати борги, фахівці «Полтавагаз збут» рекомендують через укладання графіку погашення заборгованості, тобто реструктуризацію.    Для цього потрібно прийти до центру обслуговування клієнтів за місцем проживання з документами на помешкання, укласти договір про щомісячне рівномірне погашення реструктуризованої заборгованості та обов’язково забезпечити своєчасну сплату поточних платежів . Побутові   споживачі зі складним фінансовим становищем можуть звернутися до органів соціального захисту для призначення субсидії.

Відтак, аби не залишитись без блакитного вогника   ТОВ «Полтавагаз збут» рекомендує боржникам своєчасно та в повному обсязі розрахуватися за фактично спожитий природний газ.

Будьте заощадливими та сумлінними!

 

Адміністрація ТОВ «Полтавагаз збут»

Опубліковано в Споживачам 

Кабінет споживача

Контакт-центр

Режим роботи:
  • Пн-Чт з 8:00 до 17:00
  • Пт з 8:00 до 16:00

Архіви