Заборгованість держбюджету за надані пільги та субсидії по газопостачанню перевищила 0,9 млрд.грн.

Станом на  1 січня 2018 року ТОВ «ПОЛТАВАГАЗ ЗБУТ» недоотримав із Державного бюджету України понад 0,9 млрд.грн. за поставлений природний газ соціально захищеним верствам населення. А це  понад  70% загальної заборгованості перед НАК «Нафтогаз України» за поставлені згідно покладених спеціальних обов’язків енергоносії.

Тільки за минулий рік майже 70 % річного обсягу природного газу було поставлено пільговим категоріям споживачів та отримувачам субсидій. Наразі пільги та субсидії отримують більше 220 тис. абонентів, за яких  держава  повинна компенсувати певну частину вартості в межах соціальних норм. Але через недостатність фінансування з державного бюджету за надані пільги та субсидії,  несвоєчасність  оплати за використаний природний газ населенням  ТОВ «ПОЛТАВАГАЗ ЗБУТ не в змозі вчасно та в повній мірі розрахуватися за придбаний природний газ з оптовим продавцем природного газу, що призводить до подальшого накопичення боргу перед НАК «Нафтогаз України».

Відповідно до чинного законодавства, якщо населення систематично не сплачує і накопичує борги, постачальник, на якого покладені спеціальні обов’язки, повинен припинити газопостачання. Першим кроком  до врегулювання ситуації є направлення письмового повідомлення про заборгованість. Отже, стягування заборгованості в примусовому порядку  та припинення постачання газу недобросовісним   платникам – є вимушеною мірою.

В зв’язку з вищевикладеним, ТОВ «ПОЛТАВАГАЗ ЗБУТ просить споживачів – боржників не порушувати терміни,  визначені договором постачання природного газу і  терміново здійснити розрахунки за спожитий природний газ. Завдяки цьому постачальник, на якого покладені спеціальні обов’язки зможе забезпечити безперебійне газопостачання  як у зимовий, так і  наступні періоди.

Опубліковано в Споживачам 

Кабінет споживача

Контакт-центр

Режим роботи:
  • Пн-Чт з 8:00 до 17:00
  • Пт з 8:00 до 16:00

Архіви