Житлові субсидії. Важливо знати

Якщо Ви отримували субсидію в опалювальний період 2014/2015 років або зверталися за її призначенням протягом 2015 року, навіть якщо розмір призначеної Вам субсидії становить 0.00 грн., з початком опалювального сезону Вам буде проведено перерахунок розміру субсидії в автоматичному режимі. Тобто, Вам непотрібно заповнювати та повторно подавати Заяву і Декларацію. Усі необхідні дані для проведення перерахунку є в наявності в управліннях праці та соціального захисту населення.

Для громадян, які звертаються за призначенням субсидії вперше:

Для визначення Вашого права на призначення субсидії Вам необхідно подати до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації (у сільській місцевості – до уповноваженого сільської (селищної) ради) лише два документи – Заяву про призначення субсидії та Декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. Якщо Ви орендуєте житло – додатково необхідно надати договір оренди.

Заява та Декларація заповнюється особою, на яку відкрито особові рахунки за місцем реєстрації (для орендарів – за місцем фактичного проживання).

Звернуть особливу увагу на заповнення інформації щодо паспортних даних, ідентифікаційних кодів, номерів особових рахунків. Правильність вказаної інформації важлива для своєчасного нарахування субсидії.

Для призначення субсидії сукупний дохід обчислюється виходячи з нарахованих особам доходів без урахування податку з доходів фізичних осіб. Інформація про суми Ваших доходів та доходів членів домогосподарства буде запрошена управлінням праці та соціального захисту населення через Державну фіскальну службу.

Дохід береться за попередній календарний рік. За бажанням громадян, дохід може братися за три місяці, що передують місяцю, з якого призначається субсидія (у такому випадку необхідно надати довідки про доходи).

Важливо! Діючим законодавством передбачено призначення субсидії на 12 місяців з розрахунком її розміру окремо на неопалювальний та опалювальний сезони.

Якщо Ви не одержували субсидію в опалювальний період 2014/2015 років і не зверталися за її призначенням у поточному році, для своєчасного проведення розрахунку розміру субсидії з початком опалювального сезону 2015/2016 року Вам необхідно вже протягом серпня-вересня подати управлінню праці та соціального захисту населення або уповноваженому сільської (селищної) ради за місцем реєстрації документи для призначення субсидії.

Прийом документів проводиться щоденно, крім вихідних та святкових днів.

Субсидія є безповоротною і її отримання не пов’язане і не тягне за собою зміни форми власності житла

У разі виникнення будь-яких питань, що стосуються надання, призначення, перерахунку житлової субсидії, Ви можете звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації чи зателефонувати на «гарячу лінію» за телефоном  0800500620 (дзвінки безкоштовні).

Заява про призначення житлової субсидії

Заява про призначення житлової субсидії

Декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії

Декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії

Зразок заповнення заяви – інструкція

Зразок заповнення заяви - інструкція

Зразок заповнення декларації – інструкція

Зразок заповнення декларації - інструкція

Опубліковано в Споживачам 

Кабінет споживача

Контакт-центр

Режим роботи:
  • Пн-Чт з 8:00 до 17:00
  • Пт з 8:00 до 16:00

Архіви